Wat een lelijk kind ben jij is het nieuwe boek van Stefan van Hoek

Wat een lelijk kind ben jij


De samenwerking tussen vanStijl en Uitgeverij Douane is een nieuwe fase ingegaan. Na de eerdere uitgaves die ondertussen over de toonbank gaan, staan er weer 4 nieuwe titels klaar die in het voorjaar van 2018 zullen verschijnen. Voor twee van deze boeken heeft vanStijl ook weer de handen uit de mouwen mogen steken.
Één van die boeken is Wat een lelijk kind ben jij van Stefan van Hoek. Ook voor deze verhalenbundel heeft vanStijl zowel de cover als het binnenwerk ontworpen.

Samenvatting

Uit de doodstille sterrennevels komt daar ineens de Rotterdamse misantroop Stefan van Hoek het literaire universum binnenvallen. Met zijn debuut ‘Wat een lelijk kind ben jij’ slaat hij een toon aan, die tegenwoordig bestraffend als ‘niet opbouwend’ en ‘niet oplossingsgericht’ terzijde wordt geschoven. Wat houd je dan over? Proza waar je niet vrolijk van wordt, maar je tegelijkertijd de tyfus om moet lachen.
In deze verhalenbundel komen de wereld en haar bewoners er doorgaans niet gunstig van af. Maar onder de pen van Van Hoek schemert gelukkig ook mededogen en absurdisme, waardoor in elk verhaal, naast een paar inktzwarte vegen, ook nieuwe tinten humor, vergeving en berusting te vinden zijn. Maar als Van Hoek ergens een oprechte hekel aan heeft, haalt hij keihard en compromisloos uit.
Het poldermodel mag ons veel hebben gebracht; in veruit de meeste gevallen is het, volgens Van Hoek, te verkiezen de dijken door te steken en de polder onder te laten lopen.

Bron: Uitgeverij Douane

Meer weten?


Ga dan snel naar de website van Uitgeverij Douane
Naar de website