Logo laten ontwerpen? Een professioneel logo laten maken!


Wil je een nieuw logo laten ontwerpen? Dit is jouw nieuwe visitekaartje. Ieder bedrijf, merk of product heeft er een. Het is een belangrijk element om professioneel over te komen bij jouw (potentiële) klanten.

Het ontwerpen van een logo is een logisch proces. Het moet helemaal aansluiten bij de wensen, visie en missie van het bedrijf of merk. Wij bieden een professionele aanpak met het beste resultaat.


Logo laten maken door vanStijl?
Met al meer dan 10 jaar ervaring in het maken van logo's is vanStijl een expert in logo's en huisstijlen. Weet je nog niet precies wat voor logo je nodig hebt? Dan ben je bij vanStijl aan het juiste adres. We begrijpen de waarde van een logo voor een organisatie. Het is het gezicht van het bedrijf. Wanneer je kiest voor vanStijl ben je verzekerd van topklasse resultaat. Wij werken in logische stappen, zodat een logo laten maken een duidelijk proces is. Voor jou en voor ons.
Wij bieden het volledige spectrum van ontwerp en branding diensten voor (middel)grote bedrijven. Ons grafisch ontwerpbureau heeft getalenteerde, in-house ontwerpers die jouw merk voorzien van een bijpassend logo.

Bekijk op deze pagina alles over het laten maken van een logo. Waarom het belangrijk is en hét stappenplan voor een goed logo laten ontwerpen. Hieronder bekijk je een aantal voorbeelden van logo's ontworpen door vanStijl. Bekijk onze pagina met onze partners voor meer voorbeelden.

Stappenplan professioneel logo laten maken door vanStijl
Onze werkwijze is een logisch proces dat in de loop der jaren tot stand is gekomen. Dit proces is de rode draad: zo hebben we tijd om samen met jou na te denken over wat de beste keuzes voor het logo zijn. Door samen vanuit het bedrijf en grafisch aspect over jouw logo na te denken, kunnen we telkens opnieuw tot een professioneel resultaat komen. Benieuwd? Lees hieronder onze werkwijze:

1. Aanvraag en behandeling


Eerst vraag je het logo aan. Dit kan via één van de aanvraagformulieren op deze pagina. Vul de gegevens zo goed mogelijk in. Vervolgens behandelen we jouw aanvraag tijdens kantooruren vaak dezelfde dag. We nemen graag contact met je op om jouw nieuwe logo door te spreken. Wanneer we een leuke samenwerking zien naar aanleiding van het telefonische gesprek, sturen we je een offerte. Na bevestiging van de offerte gaan we aan de slag.

2. Het eerste ontwerp


Na het bevestigen van de offerte maken wij het eerste ontwerp. Hierin zitten variaties van kleuren en eventueel variaties van verschillende logo's - dit is meegenomen in de offerte. Vervolgens sturen wij de schetsen of het eerste ontwerp naar je op.

3. Klaar voor feedback


Zodra het eerste logo ontwerp klaar ligt, ontvang je deze per e-mail. In deze feedback-ronde heb je zelf de tijd om feedback te geven. Zijn de kleuren goed? Wat vind je van het ontwerp?

4. Het eindresultaat


Nadat je feedback hebt geven, gaan we aan de slag om tot een professioneel eindresultaat te komen. We sturen je deze versie op, en hopen dat je 'm goed vind. Ben je nog niet helemaal tevreden? Dan is het natuurlijk mogelijk nog een feedback-ronde in te bouwen.

Wat zijn de kosten?


De kosten voor het laten maken van een professioneel logo door vanStijl zijn afhankelijk van de wensen en dus variabel. Voor het belangrijkste beeldmerk van een bedrijf nemen we graag serieus de tijd. Er zijn verschillende feedback-rondes en we kunnen meerdere schetsen maken. Laat een logo maken bij vanStijl vanaf € 495,- (excl. btw).

Professioneel logo laten maken: dit is belangrijk!
Wat is belangrijk bij het laten maken van een nieuw logo?
Bekijk hieronder het 7 stappenplan om zelf goed voorbereid aan de slag te gaan.

Stap 1: wat is de handelsnaam?


De handelsnaam is vaak hetgeen wat in het logo moet worden verwerkt. Natuurlijk kan het ook zijn dat je slechts een initiaal, of een fictieve naam als logo wilt gebruiken. Bijvoorbeeld voor een dochteronderneming. Een bedrijfsnaam als logo is veruit de meest gekozen soort. Logisch, want met een logo identificeer je jouw bedrijf of merk.
vanStijl raad je aan om een logo te kiezen waarin het in één oogopslag duidelijk is wie je bent. Of wat je wilt vertellen. Ben je een starter en heb je nog niet precies voor oog wat jouw bedrijf in de toekomst wilt uitstralen? Dan is het belangrijk om de twee belangrijkste vragen te beantwoorden:
 • Wat is jouw boodschap?
 • Wie wil je bereiken?

Stap 2: een pay-off - en waarom dit niet altijd nodig is


Het uitdrukken van jouw activiteiten als ondernemer in één goede bedrijfsnaam, dat is lastig. Daarom is een pay-off hiervoor soms de oplossing.
Met een pay-off voeg je een extra kernwaarde van jouw bedrijf toe aan je bedrijfsnaam. Vaak onder het logo wat kleiner afgebeeld. Zo hebben jouw toekomstige klanten een duidelijker beeld van de bedrijfsactiviteiten en uitvoering die je voert. Gebruik enkel een pay-off als deze daadwerkelijk iets toevoegt aan jouw bedrijfsprofiel.
Een goede pay-off is een allesomvattende zin uit de kern van jouw bedrijfsvisie. Natuurlijk is een pay-off ook een hulpmiddel om jouw bedrijfsnaam te onthouden. Een sterke pay-off versterkt jouw bedrijfsnaam, in plaats van dat het deze overheerst of onderdrukt.

Stap 3: de omschrijving van jouw bedrijf


Wanneer je van plan bent om een sterk logo te laten maken, wil je zeker weten dat je ons alle informatie kunt geven die je hebt. Hiervoor moet je over een aantal zaken goed nadenken. Denk aan het beantwoorden van de volgende, eenvoudige, maar toch lastige vragen:
 • Wat is jouw doelgroep?
 • Wat heb je hen te bieden?
 • Waarin verschil jij van de concurrent?
 • Waarvoor kiest de klant voor jouw bedrijf?
Wanneer je antwoorden op deze vragen duidelijk op een rij hebt, weet je zeker dat je jouw bedrijf snapt. Dit is belangrijk om jouw visie terug te koppelen aan een professioneel logo. Een goed logo laat precies al deze zaken zien, in een visueel ontwerp.

Stap 4: heb je al een website?


Als een nieuw idee of een nieuwe onderneming uit de lucht komt vallen, wil je ook een website. Daarvoor kun je bij vanStijl een website laten maken. Zonder een perfect logo boven jouw website, heb je geen goede site. Daarom is het belangrijk om een logo te laten ontwerpen die perfect aansluit bij jouw website.
Wist je dat je bij vanStijl ook een complete huisstijl kunt laten ontwerpen? Dan is een website voorzien van de allerbeste kleuren die aansluiten bij jouw bedrijf. Daarnaast zit een logo inbegrepen bij een complete huisstijl. Wil je ook nog een webdesign? Dan is jouw online merk tot in de puntjes uitgewerkt.

Stap 5: wat voor afbeeldingen wil je gebruiken?


Bij een logo laten ontwerpen horen ook objecten, afbeeldingen en andere vormgevingen. Heb je voor jezelf al een idee wat je verwerkt wil hebben in jouw nieuwe logo?
Wij verwachten van niet. Maar flexibel zijn we wel. Wil je zelf een inbreng doen in hoe jouw logo eruit komt te zien? Volkomen logisch. Daarom passen we jouw logo naadloos aan op de stijl die jij verwacht of wenst. We zorgen ervoor dat het logo compleet in lijn is met een al bestaande huisstijl, of website.
Vormen in logo's ontwerpen we altijd zelf. Doordat we een professioneel design bureau zijn, ontwerpen we alle logo's grafisch. We gebruiken geen standaard templates. Zo is het logo áltijd origineel.

Stap 6: welke voorbeelden spreken je aan?


Vaak is het lastig om een concreet voorbeeld te geven van een logo wat in jouw hoofd zit. Daarom is het soms handig andere voorbeelden van logo's die je aanspreken op te zoeken. Wij kunnen hiermee aan de slag en passen dit graag toe in jouw logo. Daarnaast kunnen we verschillende stijlen combineren, om tot een perfect resultaat te komen.
Mocht je al hebben gezocht naar voorbeelden van logo's: laat het ons dan weten! Stuur ons een e-mail met de logo's die het beste bij jouw visie, merk of idee passen. Wij passen de stijl tijdens het ontwerpen dan aan en zorgen voor een uniek, origineel resultaat.

Stap 7: welke kleuren bij jouw bedrijf passen


Een van de belangrijkste onderdelen van een logo is het kleurgebruik. Weet jij al welke kleuren je in jouw logo terug wilt zien? Hoeveel kleuren moet jouw logo hebben?
Wanneer er al een bestaande website is, spreekt dit soms voor zich. Tenzij je op zoek bent naar een nieuw WordPress webdesign natuurlijk. Dan pakken wij het kleurgebruik voor je aan. Ook bij een nieuw of andere huisstijl kunnen wij de kleuren voor je bepalen.

Een professioneel logo laten maken: belangrijk!?
Een bedrijf kun je direct identificeren door naar het beeldmerk te kijken. Zelfs als de naam niet in het logo ontwerp zit verwerkt. Misschien is het je opgevallen dat je de aard van een bedrijf kunt raden door voor de eerste keer naar het logo te kijken. Zelfs als je nog nooit van het bedrijf hebt gehoord.

Symbolen zijn een efficiënte manier om informatie over jouw bedrijf te communiceren. Een logo is een belangrijk onderdeel van het merk van jouw bedrijf, dienst, product of merk. Een professioneel logo heeft een aanzienlijke invloed op de publieke beleving van een bedrijf. Een logo is zelfs een van de belangrijkste merkinvesteringen die een bedrijf kan maken.

Ter overweging


Een logo moet onderscheidend genoeg zijn om gemakkelijk te worden herkend. Daarnaast ook eenvoudig genoeg om op meerdere mediakanalen te werken. Heb je net een nieuwe website? Dan wil je het logo natuurlijk een prominent plekje geven. Een professioneel logo ontwerp is gedenkwaardig en maakt een goede eerste indruk. Het logo moet op elke grootte effectief zijn - of het nu op een reclamebord, een pen of op een nieuwsbrief is. Een goed logo maakt indruk, zowel in kleur als in zwart en wit en in ieder formaat.

Bij een logo laten ontwerpen zijn details uiterst belangrijk. Er moet veel aandacht worden besteed aan elk element van het logo, inclusief kleuren, vormen en lettertypen. Al deze elementen helpen om de boodschap van jouw merk over te brengen. Een sportschool kan ervoor kiezen dikke, gewaagde lettertypen te gebruiken. In tegenstelling tot bijvoorbeeld een bruiloft locatie. Die kan juist fantasievolle, cursieve lettertypen gebruiken voor een logo ontwerp.

Kunnen we jou helpen?


Dat hopen we! Of jouw bedrijf nu nog nooit een logo heeft laten maken of je wilt een bestaand logo vernieuwen: vanStijl is het antwoord. We gaan graag met je in (online) overleg om een idee te krijgen van wat jij wilt en wat het merk nodig heeft. Iets waar je naderhand trots op kunt zijn.
We weten hoe belangrijk een professioneel logo laten ontwerpen is voor bedrijven. Ons team staat klaar om een mooie weergave van jouw merk te bieden. Ga naar onze contactpagina om ons een berichtje te sturen. We horen graag van je!

Waarom kiezen voor logo ontwerpers vanStijl?
Het kiezen van een bedrijf om jouw logo te laten maken is lastig. Er zijn erg veel verschillende bedrijven die allemaal ontwerpen. Daarom leggen we je graag uit, waarom je voor vanStijl in Rotterdam moet kiezen bij het laten ontwerpen van een logo!

Een sterk en geïnteresseerd team


Ons team heeft deskundige professionals die logo's kunnen leveren die je helpen om leider te worden in jouw industrie. Met al meer dan 12 jaar lang logo's ontworpen door vanStijl zijn we gevestigd in de industrie. We staan altijd open voor nieuwe ideeën als het aankomt op het maken van een logo. We zijn voor 100% geïnteresseerd in jouw situatie en passen ons hier graag op aan.

Tevredenheidsgarantie


Wij waarderen het tijdsbestek en budget waarmee je kunt werken. We weten dat dit verschillend kan zijn per situatie. Daarom beloven we het beste resultaat in een minimale tijd aan te leveren. We geven jouw merk graag de aandacht die het verdient. Geen 10-op-een-rij verhaal.

Volledige auteursrechten


De door ons ontworpen logo's zijn 100% uniek en origineel. Zodra we klaar zijn met het ontwerpen van jouw nieuwe logo is het logo van jou. 100% auteursrecht is natuurlijk belangrijk, je mag jouw logo gebruiken waar je wilt en wanneer je maar wilt. Logisch.

Veelgestelde vragen
 • Wat is belangrijk bij een logo ontwerpen?
 • Het logo moet effectief zijn op iedere grootte en op ieder kanaal. De kleuren, typografie en vormgebruik is hierbij belangrijk.
 • Wat gaat logo laten maken kosten?
 • De kosten hangen af van verschillende factoren. Lees hier alles over de prijs.
 • Is een professioneel logo laten ontwerpen belangrijk?
 • Een professioneel logo is belangrijk voor de uitstraling van jouw merk, dienst of product. Met goed logo zorg je voor een professionele uitstraling van jouw merk.

  Snel kennismaken?


  Heb je net als wij interesse in een leuke samenwerking? Stuur ons een berichtje of loop eens langs, wel zo persoonlijk. Daar houden we van.
  010 30 700 30 info@vanstijl.nl Plan route