Logo laten ontwerpen? Een professioneel logo laten maken!


Een logo laten maken is een van de eerste stappen die je zet binnen jouw nieuwe bedrijf, merk of product. Dit is jouw nieuwe visitekaartje. Een logo laten ontwerpen is erg belangrijk, om professioneel over te komen op jouw (potentiële) klanten. Het ontwerpen van een logo is een logisch proces, wat helemaal aan moet sluiten bij de wensen, visie en missie van jouw bedrijf of merk. Wij bieden een professionele aanpak met het beste resultaat.

Logo laten maken door vanStijl?
We zijn met recht een van de beste bedrijven van Nederland in logo ontwerp. We begrijpen de waarde die een logo heeft voor een organisatie. Het logo is het gezicht van jouw bedrijf of merk. Je kunt het je niet veroorloven om een onervaren logo ontwerper in te huren. Zo'n belangrijk ontwerp voor jouw bedrijf moet professioneel zijn. Bij vanStijl Rotterdam geen gebrek aan ervaring of creativiteit. Hierdoor maken wij keer op keer het beste logo.
Wij bieden het volledige spectrum van ontwerp en branding diensten voor bedrijven van elke omvang. Natuurlijk met een vleugje Nederlandse gastvrijheid. Ons grafisch ontwerpbureau heeft getalenteerde, creatieve ontwerpers die aantrekkelijke huisgemaakte logo's kunnen ontwerpen. Helemaal volgens de behoeften van jouw merk of bedrijf. Je kunt dus volledig op ons vertrouwen als je het beste logo wilt laten ontwerpen. Deze beslissing zal je niet betreuren.
Bekijk op deze pagina alles over het laten maken van een logo. Waarom het belangrijk is en hét stappenplan voor een goed logo laten ontwerpen. Bekijk hieronder een paar voorbeelden van bekende logo's welke wij hebben gemaakt. Bekijk onze pagina met onze partners voor meer inspiratie!

7 stappenplan voor een professioneel logo laten ontwerpen
Een logo laten ontwerpen bij vanStijl kan erg snel. Je hebt zelfs nog de mogelijkheid om jouw logo binnen 3 werkdagen opgeleverd te hebben. Met al meer dan 10 jaar ervaring in het maken van logo's zijn we een expert op dit gebied. Weet je nog niet precies wat voor logo je nodig hebt? Dan ben je bij vanStijl aan het juiste adres.
Bekijk hieronder ons 7 stappenplan voor het laten maken van een nieuw, professioneel logo. Vul bovenstaande tool in en vraag direct een vrijblijvende offerte aan!

Stap 1: wat is de handelsnaam?


De handelsnaam is vaak hetgeen wat in het logo moet worden verwerkt. Natuurlijk kan het ook zijn dat je slechts een initiaal, of een fictieve naam als logo wilt gebruiken. Bijvoorbeeld voor een dochteronderneming. Een bedrijfsnaam als logo is veruit de meest gekozen soort. Logisch, want met een logo identificeer je jouw bedrijf of merk.
vanStijl raad je aan om een logo te kiezen waarin het in één oogopslag duidelijk is wie je bent. Of wat je wilt vertellen. Ben je een starter en heb je nog niet precies voor oog wat jouw bedrijf in de toekomst wilt uitstralen? Dan is het belangrijk om de twee belangrijkste vragen met een nieuw, professioneel logo te beantwoorden:
 • Wat is jouw boodschap?
 • Wie wil je bereiken?
Kom je er niet helemaal uit? Dan staat we voor je klaar om al jouw vragen te beantwoorden. Wees niet bang om ons een e-mail te sturen. Daarnaast kun je ook altijd onze tool hierboven invullen!

Stap 2: een pay-off - en waarom dit niet altijd nodig is


Het uitdrukken van jouw activiteiten als ondernemer in één goede bedrijfsnaam, dat is lastig. Daarom is een pay-off hiervoor soms de oplossing.
Met een pay-off voeg je een extra kernwaarde van jouw bedrijf toe aan je bedrijfsnaam. Vaak onder het logo wat kleiner afgebeeld. Zo hebben jouw toekomstige klanten een duidelijker beeld van de bedrijfsactiviteiten en uitvoering die je voert. Gebruik enkel een pay-off als deze daadwerkelijk iets toevoegt aan jouw bedrijfsprofiel.
Een goede pay-off is een allesomvattende zin uit de kern van jouw bedrijfsvisie. Natuurlijk is een pay-off ook een hulpmiddel om jouw bedrijfsnaam te onthouden. Een sterke pay-off versterkt jouw bedrijfsnaam, in plaats van dat het deze overheerst of onderdrukt.

Stap 3: de omschrijving van jouw bedrijf


Wanneer je van plan bent om een sterk logo te laten maken, wil je zeker weten dat je ons alle informatie kunt geven die je hebt. Hiervoor moet je over een aantal zaken goed nadenken. Denk aan het beantwoorden van de volgende, eenvoudige, maar toch lastige vragen:
 • Wat is jouw doelgroep?
 • Wat heb je hen te bieden?
 • Waarin verschil jij van de concurrent?
 • Waarvoor kiest de klant voor jouw bedrijf?
Wanneer je antwoorden op deze vragen duidelijk op een rij hebt, weet je zeker dat je jouw bedrijf snapt. Dit is belangrijk om jouw visie terug te koppelen aan een professioneel logo. Een goed logo laat precies al deze zaken zien, in een visueel ontwerp.

Stap 4: heb je al een website?


Als een nieuw idee of een nieuwe onderneming uit de lucht komt vallen, wil je ook een website. Daarvoor kun je bij vanStijl een website laten maken. Zonder een perfect logo boven jouw website, heb je geen goede site. Daarom is het belangrijk om een logo te laten ontwerpen die perfect aansluit bij jouw website.
Wist je dat je bij vanStijl ook een complete huisstijl kunt laten ontwerpen? Dan is een website voorzien van de allerbeste kleuren die aansluiten bij jouw bedrijf. Daarnaast zit een logo inbegrepen bij een complete huisstijl. Wil je ook nog een webdesign? Dan is jouw online merk tot in de puntjes uitgewerkt.

Stap 5: wat voor afbeeldingen wil je gebruiken?


Bij een logo laten ontwerpen horen ook objecten, afbeeldingen en andere vormgevingen. Heb je voor jezelf al een idee wat je verwerkt wil hebben in jouw nieuwe logo?
Wij verwachten van niet. Maar flexibel zijn we wel. Wil je zelf een inbreng doen in hoe jouw logo eruit komt te zien? Volkomen logisch. Daarom passen we jouw logo naadloos aan op de stijl die jij verwacht of wenst. We zorgen ervoor dat het logo compleet in lijn is met een al bestaande huisstijl, of website.
Vormen in logo's designen we altijd zelf. Doordat we een professioneel design bureau zijn, ontwerpen we alle logo's grafisch. We gebruiken geen standaard templates. Wel zo fijn: zo heb je altijd een origineel logo.

Stap 6: welke voorbeelden spreken aan


Vaak is het lastig om een concreet voorbeeld te geven van een logo wat in jouw hoofd zit. Daarom is het soms handig andere voorbeelden van logo's die je aanspreken op te zoeken. Wij kunnen hiermee aan de slag en passen dit graag toe in jouw logo. Daarnaast kunnen we verschillende stijlen combineren, om tot een perfect resultaat te komen.
Mocht je al hebben gezocht naar voorbeelden van logo's: laat het ons dan weten! Stuur ons een e-mail met de logo's die het beste bij jouw visie, merk of idee passen. Wij passen de stijl tijdens het ontwerpen dan aan en zorgen voor een uniek, origineel resultaat.

Stap 7: welke kleuren bij jouw bedrijf passen


Een van de belangrijkste onderdelen van een logo is het kleurgebruik. Weet jij al welke kleuren je in jouw logo terug wilt zien? Hoeveel kleuren moet jouw logo hebben?
Wanneer er al een bestaande website is, spreekt dit soms voor zich. Tenzij je op zoek bent naar een nieuw WordPress webdesign natuurlijk. Dan pakken wij het kleurgebruik voor je aan. Ook bij een nieuw of andere huisstijl kunnen wij de kleuren voor je bepalen. Anders zorgen we er gewoon voor dat jouw logo er fantastisch uit komt te zien.

Een professioneel logo laten maken: belangrijk!?
Heb je je gerealiseerd dat je een bedrijf direct kunt identificeren door naar het beeldmerk te kijken? Zelfs als de naam niet in het logo ontwerp zit verwerkt? Misschien is het je opgevallen dat je de aard van een bedrijf kunt raden door voor de eerste keer naar het logo te kijken. Zelfs als je nog nooit van het bedrijf hebt gehoord. Symbolen zijn een efficiënte manier om informatie over jouw bedrijf te communiceren. Een logo is een belangrijk onderdeel van het merk van jouw bedrijf, dienst, product of merk. Een professioneel logo heeft een aanzienlijke invloed op de publieke beleving van een bedrijf. Een logo is zelfs een van de belangrijkste merkinvesteringen die een bedrijf kan doen.

Dit moet je overwegen


Een logo moet onderscheidend genoeg zijn om gemakkelijk te worden herkend. Daarnaast ook eenvoudig genoeg om op meerdere mediakanalen te werken. Heb je net een nieuwe website laten maken? Dan wil je het logo natuurlijk een prominent plekje geven. Een professioneel logo ontwerp is gedenkwaardig en maakt een geweldige eerste indruk. Het logo moet op elke grootte effectief zijn - of het nu op een reclamebord, een pen of op een nieuwsbrief is. Een goed logo maakt indruk, zowel in kleur als in zwart en wit en in ieder formaat.

Bij een logo laten ontwerpen zijn details uiterst belangrijk. Er moet veel aandacht worden besteed aan elk element van het logo, inclusief kleuren, vormen en lettertypen. Al deze elementen helpen om de boodschap van jouw merk over te brengen. Een sportschool kan ervoor kiezen dikke, gewaagde lettertypen te gebruiken. In tegenstelling tot bijvoorbeeld een bruiloft locatie. Die kan juist fantasievolle, cursieve lettertypen gebruiken voor een logo ontwerp.

Kunnen we jou helpen?


Dat hopen we! Of jouw bedrijf nu nog nooit een logo heeft laten maken of je wilt een bestaand logo vernieuwen: vanStijl is het antwoord. We gaan graag met je in (online) overleg om een idee te krijgen van wat jij wilt en wat het merk nodig heeft. Iets waar je naderhand trots op kunt zijn.
We weten hoe belangrijk een professioneel logo laten ontwerpen is voor bedrijven. Ons team staat klaar om een mooie weergave van jouw merk te bieden. Ga naar onze contactpagina om ons een berichtje te sturen. We horen graag van je!

Wat gaat logo laten maken kosten?
De kosten voor het ontwerpen van een logo hangt af van verschillende factoren. De tijd die we kwijt zijn aan het ontwerpen van jouw logo speelt hierin mee. Wij adverteren niet met vaste prijzen op de website. Wel geven je wel altijd een indicatie van de kosten voor een logo laten maken. Dit is afhankelijk van jouw wensen. Die zijn nooit precies hetzelfde als die van één van onze andere klanten. Daarom werken we graag met je, zodra we weten wat je precies nodig hebt. Wel zo eerlijk.

Waarom kiezen voor logo ontwerpers vanStijl?
Het kiezen van een bedrijf om jouw logo te laten maken is lastig. Er zijn erg veel verschillende bedrijven die allemaal ontwerpen. Daarom leggen we je graag uit, waarom je voor vanStijl in Rotterdam moet kiezen bij het laten ontwerpen van een logo!

Een sterk en geïnteresseerd team


Ons team heeft deskundige professionals die logo's kunnen leveren die je helpen om leider te worden in jouw industrie. Met al meer dan 12 jaar lang logo's ontworpen door vanStijl zijn we een gevestigd ontwerp bedrijf. We staan altijd open voor nieuwe ideeën en we hebben geen vast proces van werken, als het aankomt op het maken van een logo. We zijn voor 100% geïnteresseerd in jouw situatie en passen ons hier graag op aan.

Tevredenheidsgarantie


Wij waarderen het tijdsbestek en budget waarmee je kunt werken. We weten dat ook dit erg verschillende kan zijn van situatie tot situatie. Daarom beloven we het beste resultaat in een minimale tijd op te kunnen leveren. Natuurlijk rekening houdend met jouw budget. Dat is nog een reden waarom we geen vaste prijzen hanteren. We geven jouw merk graag de aandacht die het verdient. Geen 10-op-een-rij verhaal.

Volledige auteursrechten


De door ons ontworpen logo's zijn 100% uniek en origineel. Zodra we klaar zijn met het ontwerpen van jouw nieuwe logo is het logo van jou. 100% auteursrecht is natuurlijk belangrijk, je mag jouw logo gebruiken waar je wilt en wanneer je maar wilt. Logisch toch?

Veelgestelde vragen
 • Wat is belangrijk bij een logo ontwerpen?
 • Het logo moet effectief zijn op iedere grootte en op ieder kanaal. De kleuren, typografie en vormgebruik is hierbij belangrijk.
 • Wat gaat logo laten maken kosten?
 • De kosten hangen af van verschillende factoren. Lees hier alles over de prijs.
 • Is een professioneel logo laten ontwerpen belangrijk?
 • Een professioneel logo is belangrijk voor de uitstraling van jouw merk, dienst of product. Met goed logo zorg je voor een professionele uitstraling van jouw merk.