Daniël Dee

[plak hier uw titel]


Gaaf! Voor de gedichtenbundel van Daniël Dee ontwikkelde wij een cover en het binnenwerk. En dit is niet zomaar een gedichtenbundel...
Het is een bundel zonder titel. Die mag jij als lezer zelf kiezen. Bij aankoop van het boek krijg je er een stickervel bij met mogelijke titels, die kan je dan zelf opplakken. Vandaar de passende titel: [plak hier uw titel].
Deze nieuwe bundel van Daniël Dee (1975) mag dan geen titel hebben, dat betekent niet dat de gedichten binnenin nergens naar smaken. Integendeel. Hoewel Dee al nooit een vrolijke kijk op het leven had, stort hij hier in nog nooit vertoonde hoeveelheden, en met een ongekende geestdrift voor de kwellingen van het bestaan, zijn hart uit.
Dat je in een duistere gemoedstoestand terechtkomt wanneer je deze gedichten durft te lezen, is haast onvermijdelijk. Maar dat het licht aan de rand van de afgrond desondanks niet uitgaat, zelfs af en toe opflakkert, komt vanwege het diep doorleefde sarcasme waarmee Dee zijn deprimerende gedachten noteert. Misschien omdat zijn afgrond, met vrouw en twee kinderen, er eigenlijk best netjes bij ligt.
Bron: Uitgeverij Passage

Daniël Dee

Nieuwsgierig?


Koop hier jouw exemplaar
Klik