Levensinkt is het nieuwe boek van Mark Boninsegna

Levensinkt


Met het najaar voor de deur is het voor Uitgeverij Douane tijd om de nieuwe selectie aan de wereld voor te stellen. vanStijl zet de traditie voort en ontwierp ook deze keer weer een aantal van de nieuw uit te komen romans en gedichtenbundels.
Eén van die bundels is Levensinkt van Mark Boninsegna. Ook voor deze bundel heeft vanStijl de cover én het binnenwerk ontworpen.

Samenvatting

Met Levensinkt debuteert de in Rotterdam en omstreken al ruimschoots gevestigde dichter Mark Boninsegna. Zijn poëzie schuwt pathos, erotiek en verlossing allerminst. We mogen dan al even onderweg zijn in de 21-ste eeuw, dat betekent niet dat onze ziel, of wat daar voor doorgaat, ook al een verzameling data is geworden. In krachtige, afgebeten (Rotterdamse) regels tekent Boninsegna de ‘condition humaine’ van de digitale mens, die vooral zoekt (en weinig vind). Met een vaak expliciet verlangen ergens een glimp van herkenning of verbroedering op te vangen, incasseert Boninsegna de nederlaag of viert hij de overwinning, niet te zuinig, maar op z’n Italiaans.
Bron: Uitgeverij Douane

Meer weten?


Ga dan snel naar de website van Uitgeverij Douane
Naar de website