vrijheid in onze samenwerking, interview door het Groot Handelsgebouw

Interview Groot Handelsgebouw: huurder in beeld


Erik Huizinga en Ralf Emmerich vormen samen vanStijl; een full-service communicatiebureau. Mei 2018 lanceerden zij voor het eerst een eigen magazine over Rotterdam Central District. Het magazine STRICT staat vol mooie verhalen van mensen die er werken en wonen.

STRICT Magazine

‘Wij hadden nog nooit een magazine gemaakt. Maar ik dacht: het is eigenlijk gewoon 68 keer 1 pagina goed vormgeven. Dat houdt het overzichtelijk,’ lacht Ralf. STRICT werd een groot succes. Erik en Ralf zijn goed in het opbouwen van een netwerk om zo samen iets nieuws te creëren. Erik: ´Het project paste goed bij ons. Ik ben er heel trots op dat we met een klein clubje in een korte tijd dit resultaat hebben kunnen bereiken.’

Samenwerken en gunnen

‘Wij zijn heel pragmatisch, zonder al te veel poespas. Ik denk dat wij goed zijn in het creëren van samenwerkingen. Ralf en ik zijn beiden sociaal en vinden het ook gezellig om een biertje te drinken met andere huurders in het Groot Handelsgebouw. Zo kom je via via met veel mensen in contact. Daarbij hebben wij het geluk dat mensen ons iets gunnen,’ aldus Erik. Ralf en Erik struinen binnen Kleinhandel, en ook daarbuiten, heel wat evenementen af. ‘Toen wij op zoek waren naar een nieuw kantoor zijn wij naar een borrel in Kleinhandel geweest. Na het tweede biertje hebben wij toen besloten om hier 2 vaste werkplekken te gaan huren,’ vertelt Ralf. Inmiddels hebben zij alweer een hele tijd een eigen unit in Kleinhandel.
vanStijl bestaat 12 jaar en werkt voor organisaties als de Erasmus Universiteit, AT5, RTV Rijnmond, Vereniging Rotterdam Central District en festival CuliNESSE. Erik: ‘Bij de leukste klussen zijn wij van begin af aan betrokken. Het begint met een logo met aansluitende beeldtaal. Vervolgens ontwikkelen wij ook de website, nieuwsbrief, flyers en signing voor evenementen. Wij noemen onszelf dan ook dé externe communicatie-afdeling.’

Vertrouwen en vrijheid

Erik en Ralf zijn enthousiaste ondernemers; zo introduceerden zij DSGNcheck (een website waar je een geschikte interieurarchitect kunt vinden) en Dwel (een design tafellamp naar eigen ontwerp). Toch hebben zij niet de ambitie om hun team uit te breiden. ‘Omdat wij met z’n tweeën werken hebben wij geen hoge overheadkosten. Dat wij alleen onszelf en het kantoor moeten kunnen betalen geeft vrijheid. Daardoor houden wij plezier in ons werk. Wij hebben allebei de vrijheid om op te pakken wat wij leuk vinden. Ik waardeer Ralfs creativiteit, dus dan wil ik hem daar ook de ruimte voor geven. Ik weet dat wij in stijl vaak dezelfde keuzes maken en wij nemen het werk beiden serieus,’ vertelt Erik. ‘Wij zijn geen haantjes; wij zitten elkaar niet op de huid en zitten elkaars ideeën niet in de weg,’ vult Ralf aan. ‘Daarom kunnen wij het ook goed met elkaar vinden,’ concludeert Erik.
Tekst: Rebecca Sigmond
Foto Ralf en Erik: Antim Photography
Headerfoto: Marco van Middelkoop

Meer Groot Handelsgebouw?


Ga dan snel naar de website!
Klik hier